Bij Erasmus Bewindvoering bieden we maatwerkoplossingen voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beheren van zijn of haar financiën. Onze bewindvoerders zijn experts in het bieden van financiële bescherming en zorgen ervoor dat uw geldzaken in goede handen zijn. Of u nu te maken heeft met schulden, mentale of fysieke beperkingen, wij staan voor u klaar met deskundig advies en persoonlijke begeleiding.
Wij zorgen voor rust en overzicht in uw geldzaken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw financiële situatie.
Op maat gemaakte oplossingen, afgestemd op uw situatie, met zorg en aandacht voor uw welzijn.
Bewindvoering is een juridische maatregel waarbij een bewindvoerder wordt aangesteld om de financiën van iemand te beheren die dit zelf niet meer kan doen. Dit kan nodig zijn vanwege problematische schulden, verkwisting, of vanwege lichamelijke of geestelijke beperkingen. Bewindvoering biedt bescherming tegen verdere financiële problemen en zorgt ervoor dat de betrokken persoon zijn of haar financiële zaken op orde houdt.
Bewindvoering kan nodig zijn in verschillende situaties, zoals:
Wanneer schulden uit de hand lopen en het moeilijk wordt om overzicht te houden.
Als u door een beperking niet in staat bent om zelfstandig uw financiën te beheren.
Wanneer er risico is dat anderen misbruik maken van uw situatie.
Het proces van bewindvoering begint met een aanvraag bij de kantonrechter. Zodra de bewindvoering is ingesteld, neemt de bewindvoerder de verantwoordelijkheid voor het beheren van uw inkomsten, uitgaven en schulden. U blijft handelingsbekwaam voor persoonlijke zaken, maar belangrijke financiële beslissingen worden door de bewindvoerder genomen in overleg met u.
Bij Erasmus Bewindvoering staat persoonlijke aandacht centraal. Wij werken nauw samen met u om ervoor te zorgen dat uw financiële situatie stabiel blijft. Ons team biedt niet alleen financieel beheer, maar ook de begeleiding die nodig is om uw toekomst weer op de juiste koers te krijgen. We zorgen voor een duidelijk en transparant proces, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.
Bij Erasmus Bewindvoering bieden we maatwerkoplossingen voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beheren van zijn of haar financiën. Onze bewindvoerders zijn experts in het bieden van financiële bescherming en zorgen ervoor dat uw geldzaken in goede handen zijn. Of u nu te maken heeft met schulden, mentale of fysieke beperkingen, wij staan voor u klaar met deskundig advies en persoonlijke begeleiding.
Met jarenlange ervaring staan wij klaar om u te helpen.
We bieden ondersteuning op maat, afgestemd op uw situatie.
Uw financiële welzijn is bij ons in goede handen.
In Nederland is onderbewindstelling ter bescherming van meerderjarigen, kortweg onderbewindstelling, en ter onderscheiding van andere soorten bewind ook kortweg genoemd beschermingsbewind, geregeld in Titel 19 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek (art. 431 e.v.). Deze regeling bestaat sinds 1982. De rechter geeft aan voor welke goederen en geldbedragen het bewind geldt. Het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOCVK) geeft aanbevelingen met betrekking tot de uitvoering van het bewind. [1]
Het verschil met curatele is dat bij iemand voor wie een bewindvoerder is aangesteld, deze persoon handelingsbekwaam blijft. Iemand voor wie een bewindvoerder is aangesteld kan dus bijvoorbeeld wel zelf een testament maken, maar niet zijn huis verkopen. Iemand die onder curatele is gesteld, is handelingsonbekwaam en kan daarom ook niet zelfstandig een testament opmaken.
In bijzondere gevallen, namelijk als de bescherming ook betrekking heeft op de geestelijke vermogens van betrokkene, gaat het naast de goederen, ook om de persoon van betrokkene. Dit wil zeggen dat de rechter ook een last tot verzorging af kan geven aan bijvoorbeeld een verplegings- of verzorgingstehuis.
Bij schenken en nalaten kan de schenker, resp. de erflater bepalen dat het geschonkene / nagelatene onder bewind zal staan. Hiervoor is niet vereist dat de begiftigde de bekwaamheid mist om het geschonkene / nagelatene zelf te beheren.
De Wet wijziging curatele, beschermingsbewind en mentorschap [2] is op 1 januari 2014 in werking getreden. Verkwisting als curatelegrond is verdwenen en als grond voor beschermingsbewind toegevoegd. Ook zijn problematische schulden als grond voor beschermingsbewind toegevoegd (schuldenbewind). Net als al geldt voor curatele, worden ook mensen die in aanmerking komen voor een schuldenbewind, toegevoegd aan een openbaar register, waarin rechtsfeiten worden aangetekend die betrekking hebben op onderbewindstelling.
Per 1 januari 2014 geldt: Indien een meerderjarige tijdelijk of duurzaam niet in staat is ten volle zijn vermogensrechtelijke belangen behoorlijk waar te nemen, als gevolg van zijn lichamelijke of geestelijke toestand, dan wel verkwisting of het hebben van problematische schulden, kan de kantonrechter een bewind instellen over één of meer van de goederen, die hem als rechthebbende toebehoren of zullen toebehoren. Ook de gemeente kan de rechter een verzoek doen tot instelling van een beschermingsbewind wegens verkwisting of het hebben van problematische schulden. De wenselijkheid van zo’n maatregel kan bijvoorbeeld blijken als een betrokkene voor schuldhulpverlening bij de gemeente terechtkomt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.